Cesta dveh cesarjev 393A, 1000 Ljubljana

Toplotna izolacija pod temeljno ploščo

Toplotna izolacija temeljne plošče je postopek, ki se ga poslužuje vse več investitorjev. S toplotno izolacijo temeljne plošče, kjer pod temeljno ploščo najprej namestimo visoko tlačno odporen Styrodur 4000 CS ali 5000 CS, dosežemo popolno eliminacijo toplotnih mostov. Celoten objekt je na kocu izvedbe položen v »skledo« toplotne izolacije s čimer so izločeni toplotni mostovi, ki se pojavljajo pri »klasični« izvedbi temeljenja objektov. Pri izvedbi moramo seveda paziti na ustrezno izvedbo hidroizolacije, da se prepreči morebitno naknadno zamakanje.

 

 

Temeljna plošča izolirana v skladu s priporočili stroke

Toplotna izolacija temeljne ploščePri izbiri toplotne izolacije temeljne plošče je nujno potrebno slediti smernicam, ki jih narekuje stroka. To pa seveda pomeni, da je edina primerna toplotna izolacija, ki jo kaže v tem primeru uporabiti, ekstrudiran polistiren. Na slovenskem trgu je Styrodur (ki ga pogosto imenujejo kar stirodur), ekstrudirani polistiren z najdaljšo tradicijo. Gre za toplotno izolacijske plošče, ki praktično ne vpijajo vlage in vode. To pomeni, da ta toplotna izolacija ohrani izolativnost tudi v primeru, če je permanentno izpostavljena vodi. Na drugi strani je ta toplotna izolacija ( Styrodur 4000 ali 5000 CS) pod temeljno ploščo visoko tlačno odporna, tako da lahko prenaša ekstremne pritiske in obremenitve. Vaša temeljna plošča bo s to izolacijo optimalno in trajno izolirana.

 

 

Toplotna izolacija temeljne plošče naj bo zadostna in pravilna

Potrebno je poudariti, da je kvaliteta bivanja v kletnih ali pritličnih prostorih tesno povezana s pravilno hidro in toplotno izolacijo tal. Vlago in hlad, ki ga ljudje občutijo v nogah, lahko v celoti uspešno zaustavi le toplotna izolacija temeljne plošče. Zato vam vsekakor priporočamo uporabo Styrodura (stirodura) kot toplotne izolacije pod temeljno ploščo. Te izolacijske plošče nemškega proizvajalca BASF se odlikujejo z najboljšimi gradbeno-fizikalnimi značilnostmi, zato so v Evropi in svetu prepoznane in med gradbinci izjemno popularne. Prepoznavnost Styrodur-a je tako velika, da stranke pogosto, ko iščejo te vrste proizvodov (tudi drugih proizvajalcev), tako pri nas kot v drugih državah sprašujejo po stiroduru, kot se pogovorno izgovarja ime Styrodur. Pri Styroduru gre za tradicijo, nenehne raziskave in razvoj ter pregovorno dobro nemško kvaliteto. Tudi zato je to prva izbira za izolacijo temeljne plošče številnih investitorjev. Če potrebujete najboljšo toplotno izolacijo tal po najboljših prodajnih pogojih in ugodno ceno, vas vabimo, da se nam oglasite.