Cesta dveh cesarjev 393A, 1000 Ljubljana

Toplotna izolacija strehe je za investitorja ključna

Toplotna izolacija streheToplotna izolacija strehe je izredno pomembna. Streha je del objekta, ki je močno izpostavljen vplivu vremena in padavin, vetrovom in toči. Na strehi so prisotne velike temperaturne razlike in neposredna izpostavljenost sončnim žarkom in UV sevanju. Za tako močno izpostavljen del objekta je vsekakor najbolj primerno uporabiti najboljše materiale. Zato vam priporočamo, da kot toplotno izolacijo strehe uporabite izolacijo Styrodur (stirodur). Ta toplotna izolacija je zaradi svojih odločnih gradbeno-fizikalnih lastnosti in vodonevpojnosti primerna tudi za izolacijo ostalih segmentov gradnje (sten, tlaki, temeljne plošče, ravne strehe…).

Proizvajalec jo neprestano razvija in izboljšuje. Ima več kot polstoletno tradicijo. V Sloveniji in še marsikje drugje po svetu je ime Styrodur postalo sinonim za najkvalitetnejši izolacijski material XPS.

 

 

Toplotna izolacija strehe naj bo zadostno zastavljena

Odločitev za večje debeline toplotne izolacije strehe je vsekakor modra. Ne glede na to ali ste investitor ali izvajalec, je to odločitev, ki obrodi sadove in se hitro povrne. Toplotna izolacija podstrešja in tudi toplotna izolacija sten namreč omogoči investitorju prihranek pri stroških ogrevanja pozimi in prihranek pri stroških hlajenja poleti ter seveda bistveno večjo kakovost in udobje bivanja. Dober izvajalec bo investitorju priporočil uporabo toplotne izolacije podstrešja ali toplotne izolacije notranjih sten v skladu s stroko, ki se v zadnjih desetletjih jasno zaveda pomena izolacije.

 

 

Toplotna izolacija obodnih sten naj bo najkvalitetnejša

Ne glede na to, ali imate opravka s toplotno izolacijo podstrešja ali s toplotno izolacijo sten, vam priporočamo uporabo izolacije Styrodur (stirodur). Gre za vrhunski proizvod, ki je sinonim za zanesljivost in kakovost. Zaradi svoje trpežnosti in odpornosti je seveda še posebej primeren za zunanjo toplotno izolacijo strehe, izolacijo pod temeljno ploščo in za toplotno izolacijo zunanjih sten, ki so vkopane v teren (tako imenovana perimeter izolacija).

 

Toplotna izolacija strehe