Cesta dveh cesarjev 393A, 1000 Ljubljana

Uporaba v gradbeništvu

 

Obodna izolacijaObodna - perimeter izolacija
Stene in tla ogrevanih prostorov, ki mejijo neposredno na zemljino, morajo biti zaščitena pred izgubo toplote in morebitnim vdorom vode. Hidroizolacija zagotavlja vodotesnost stene, Styrodur 3035 CS pa zaradi svoje vodoodbojnosti in odlične toplotne izolativnosti znižuje toplotne izgube sten kljub kontaktu z vlažno zemljini in ščiti hidroizoacijo pred mehanskimi poškodbami zasipnega materiala.

.

 

Izolacija s toplotnimi mostoviIzolacija toplotnih mostov
Preklade oken in vrat, betonski venci, konstrukcijski gradbeni elementi, štrleči stenski deli, vogali itd. so termično šibka mesta ovoja zgradbe. Z uporabo plošč Styrodur 2800 C, ki jih lepimo preko teh kritičnih mest se lahko v veliki meri izognemo problematiki toplotnih mostov na objektu. Styrodur 2800 C je toplotnoizolacijska plošča z obojestransko hrapavo površino, ki omogoča odličen oprijem z betoni, omet in gradbenimi lepili, ki ne vsebujejo topil. S postavitvijo v opaž je vzpostavljena direktna polnopovršinska in trajna zveza z betonom.
Dodatno mehansko pritrjevanje največkrat ni potrebno.

 

Obrnjene ravne streheObrnjene ravne strehe
Ravne strehe so zaradi močnega sončnega sevanja poleti in nizkih temperatur pozimi izpostavljene ekstremnim termičnim obremenitvam in napetostim. Obrnjena ravna streha je ena najzaneslivejših kvalitetnih rešitev toplotne izolacije ravnih strešnih konstrukcij. Toplotna izolacija Styrodur 3035 CS je pri tej izvedbi položena preko hidroizolacije in jo na ta način trajno ščiti pred neposrednimi vremenskimi in mehanskimi vplivi, s čimer se podaljša življenjska doba strehe.

 

 

Strešne parkirne ploščadiStrešne parkirne ploščadi
Tudi pri izvedbi parkirnih ploščadi se uporablja princip obrnjene ravne strehe. Pri tej izvedbi so postavljene visoke zahteve po tlačni trdnosti toplotnoizolacijskega materiala, ki mora prenašati precejšnje obremenitve. Plošče Styrodur 4000 CS ali Styrodur 5000 CS te zahteve brez težav izpolnjujejo.

 

 

Strešna terasaStrešna terasa
Za dvig vrednosti stanovanja je veliko ravnih streh zgrajenih v obliki pohodne strešne terase. Sistem obrnjene ravne strehe s toplotnoizolacijskimi ploščami Styrodur C dovoljuje enostavne in zanesljive konstrukcije. Uporabljen material Styrodur 3035 SC.

 

 

Strešni vrtoviZelene strehe, strešni vrtovi
Zelene strehe so v sodobni arhitekturi pogosto prisotne. Z uporabo sistema obrnjene ravne strehe je "občutljiva" hidroizolacija, s ploščami Styrodur 3035 CS trajno zaščitena pred neposrednimi vremenskimi vplivi in mehanskimi poškodbami tako v fazi izvedbe zazelenitve kot v fazi uporabe strehe.

 

  

Duo streha"Duo" streha - kombinacija dveh konstrukcijskih principov
"Duo" streha, kombinacija konvencionalne tople strehe z sanacijo hidroizolacije in dodatno toplotno izolacijo je danes pogosto prisotna. Z uporabo Styrodur 3035 CS plošč enostavno, hitro in kvalitetno izvedemo dodatno toplotno izolacijo strehe obenem pa zaščitimo obstoječo hidroizolacijo pred neposrednimi vremenskimi in mehanskimi poškodbami.

 

 

Dodatne streheDodatne strehe-dodatna izolacija obstoječih ravnih streh
Z novimi standardi učinkovite rabe energije bo potrebno večino obstoječih streh dodatno izolirati. V kolikor je obstoječa hidroizolacija v dobrem stanju se to na enostaven, hiter in cenovno sprejemljiv način izvede s polaganjem plošč Styrodur 3035 CS neposredno na obstoječo hidroizolacijo. Tako streho dodatno izolirami in znižamo toplotne izgube, hidroizolacijo pa zaščitimo pred neposrednimi mehanskimi in vremenskimi vplivi ter podaljšamo življenjsko dobo strehe.

 

Tlaki podlagaTlaki (podlaga)

Pravilna izvedba izolacije tal je eden izmed pomemenejših segmentov gradbeništva. Vodoodbojnosti, visoka tlačna trdnosti, odlična toplotna izolativnost in enostavno ter hitro polaganje so lastnosti zaradi katerih Styrodur 3035 CS dosega velik tržni delež v segmentu izvedbe tlakov stanovanjskih, poslovnih in industrijskih objektov.

 

 

 

Hangarji in drsališčaTalne plošče, hangarji, drsališča
Velika teža opreme in skladiščnega blaga ter težka transportna sredstva, kot je npr. viličar, zahtevajo visoko tlačno trdnost toplotnoizolacijskega materiala. Styrodur 4000 CS se je zaradi svoje izjemno visoke tlačne trdnosti (500 kPa) izkazal kot optimalen izolacijski materiala za vse močno obremnenjene talne konstrukcije. V primeru ekstremnih obremenitev (letalski hangarji) se uporabi material Styrodur 5000 CS (tlačna trdnost 700 kPa). Že več kot 30 let se Styrodur C uporablja za izvedbo toplotne izolacije tal umetnih drsališč.

  

Poševne strehePoševne strehe
S polaganjem plošč Styrodur 3035 CN preko špirovcev se pri poševnih strehah izognemo nastanku toplotnih mostov. Zaradi visoke tlačne trdnosti lahko preko toplotnoizolacijskih plošč Styrodur C brez težav izvedemo polaganje sekundarne kritine ter prečno in vzdolžno letvanje strehe. Izvedba toplotne izolacije preko špirovcev je optimalna rešitev tako za novogradnje kot za sanacije poševnih streh.

 

 

Stropovi skladiščStropovi skladiščnih hal, športnih hal, hlevov živali
S ploščami 3035 CN učinkovito in estetsko izoliramo stropove športnih hal, skladišč, hlevov ter znižamo toplotne izgube objekta. Oblika robu pero - utor omogoča oblikovno zaključenost in tesno povezanost plošč. Velike, vendar priročne plošče dovoljujejo hitro in enostavno polaganje. Ustrezen izgled konstrukcije je dosežen že brez dodatne obdelave (barvanje, ometavanje). Gladka površina plošče 3035 CN je manj občutljiva za umazanijo in jo je mogoče čistiti z vodnim curkom.

 

  

Izolacija v jedruIzolacija v jedru-neprezračevana fasada
Dvostenske zidne konstrukcije z izolacijo v jedru so se skozi desetletja izkazale za kvalitetno rešitev izolacije zunanjih zidov predvsem v okoljih z močnimi vetrovi in obilico padavin. Vodoodbojnost, odlična toplotna izolativnost, odpornost proti trohnjenju ter dolga življenjska doba omogočajo, da se Styrodur C vgradi med obe steni zidu tudi brez zračne plasti.