Cesta dveh cesarjev 393A, 1000 Ljubljana

Posebna področja uporabe

 

Spodnji ustroj cestSpodnji ustroj cest
Zaradi minimalne vodovpojnosti, visoke tlačne trdnosti, odlične toplotne izolativnosti, odpornost na trohnenje in dimenzijske stabilnosti uporabimo Styrodur C kot zaščitno plast proti globinskemu zmrzovanju cestnega ustroja. Z uporabo toplotnoizolacijskih plošč Styrodur 4000 CS preprečimo nastajanje razpok in deformacij v območju vozišča, ki se pojavljajo kot posledica zmrzovanja in na tak način trajno znižamo stroške vzdrževanja prometnih poti.

 

Gradnja železniških progGradnja železniških prog
Pri gradnji železniških prog se lahko, podobno kot pri spodnjem ustroju cest, s polaganjem toplotnoizolacijskih plošč Styrodur 5000 CS izognemo zmrzlinskemu prodoru in nestabilnim mestom v območju prehodov in križanj s cestami, mostovi in pri tunelih. Poleg tega se lahko z uporabo Styrodur C plošč zmanjša potrebna debelina zaščitnega tampona nasutja.

 

 

BioplinarneBioplinarne
Pri vzreji živali nastajajo velike količine gnojnice, iz katere se da pridobivati bioplin, ki je uporaben za pridobivanje energije ali toplote. Za vzdrževanje procesa pridobivanja bioplina na optimalni obratovalni temperaturi, je potrebno stene, tla in strope zbiralnikov ustrezno toplotno izolirati.Styrodur C zpolnjuje vse zahteve glede toplotno izolacijskih materialov v napravah za bioplin, poleg izjemnega razmerja med ceno in učinkovitostjo pa ga odlikuje tudi odlična obstojnost na agresivne sestavine bioplina.

 

 

Styrodur C kot nosilni materialStyrodur C kot nosilni material
Poleg opisanih področij uporabe se Styrodur C uporablja tudi kot nosilec in jedro za preplastitve in oplaščenje z različnimi materiali (les, umetne mase, kovine in lepljene vlaknaste tkanine). Uporaba takšnih proizvodov se razteza od notranje dodelave do zunanjih fasad, od tal in sten v stanovanjskih prikolicah in hladilnih vozilih do dodelave hladilnic in hladilnih komor. Styrodur C se je izkazal tudi v ladjedelništvu ter pri izdelavi plavalnih in vzgonskih teles (sur deske, krila kahkih letal). Če se na obe strani Styrodur C plošč nanese s steklenimi vlakni ojačano lepilno malto, tak element uporabimo kot nosilni element kopalnic, sanitarnih kabin, tal...