Cesta dveh cesarjev 393A, 1000 Ljubljana

Podatki in kratek opis lastnosti

Styrodur C je trda, zelena plošča ekstrudiranega polistirena (XPS) proizvajalca BASF, ki kot toplotno izolacijski material pomemebno prispeva k večjemu bivalnemu ugodju, nižji rabi energije za ogrevanje, nižjim emisijam CO2 in s tem prispeva k varovaju okolja in ozračja. Styrodur C je edini XPS, ki je proizveden brez okolju in ozonu škodljivih CFC, HFC in HCFC plinov, kot celični plin vsebuje enostavno zrak.

 

Lastnosti stirodurja

 

Lastnosti

Bistvene lastnosti Styrodur C plošč so odlična toplotna izolativnost, visoka tlačna trdnost, ne vpija vlage in odlične mehanske lastnosti. Material je dimenzijsko stabilen, ne trohni in je enostaven za uporabo.

 

Uporaba

Zaradi specifičnih lastnosti je Styrodur nepogrešljiv material v gradbeništvu (izolacija sten, obodna - perimeter izolacija sten pod nivojem terena, izolacija ravnih streh, tal, stropov in poševnih streh, izolacija toplotnih mostov, zaščita proti zmrzovanju pri gradnji železnic in cest...) in industriji (nosilec in izolacija hladilniških panelov, polnilo vrat, različni predfabrikati...).

 

Kvalitetna in trajnostna preizkušnja

Vsi proizvodi Styrodur so proizvedeni in nadzirani v skladu z evropskimi normami, kar je dokumetirano s CE potrdilo o skladnosti.

 

Styrodur CE izjava o skladnosti