Cesta dveh cesarjev 393A, 1000 Ljubljana

Izolacija streh z najboljšim možnim materialom

Toplotna izolacija ravne streheIzolacija ravne strehe z izolacijskimi ploščami Styrodur (stirodur) je prav gotovo najmodrejša odločitev tako za izvajalca kot za investitorja, saj je montaža enostavna in varna, končni rezultat pa optimalen. Najboljša možna izolacija ravne strehe je namreč sistem obrnjene ravne strehe. Izolacija strehe nad špirovci pa je najprimernejša, če imamo opravka s poševno streho. Izolacija ravne strehe v smislu obrnjene strehe je že dobro znana in uveljavljena, medtem ko izolacija strehe nad špirovci žal še ni tako dobro znana. Je pa res, da tisti, ki sistem poznajo, zaradi številnih prednosti izberejo sistem izolacije strehe nad špirovci. Izolacijske plošče Styrodur (stirodur) je povsem možno uporabiti tudi kot toplotno izolacijo podstrešja in ne le kot klasično toplotno izolacijo strehe.

 

 

Izolacija ravne strehe v sistemu obrnjene strehe

Toplotna izolacija ravne streheIzolacijske plošče Styrodur (stirodur) lahko izredno učinkovito uporabimo tudi v kombinaciji z ozelenitvijo ravne strehe, ker je izolacijske plošče Styrodur (stirodur) kot izolacijo ravne strehe v vsakem primeru potrebno obtežiti, saj gre pri sistemu obrnjene strehe za to, da je toplotna izolacija položena nad hidroizolacijo. Ozelenitev ravne strehe je tako povsem logična rešitev, saj ščiti toplotno in hidro izolacijo pred neposrednim mehanskimi in meteornimi vplivi ter na tak način pripomore k daljši življenjski dobi strehe. Obenem zelena streha preprečuje poletno pregrevanje strešne konstrukcije in s tem manjšo rabo energije za hlajenje objekta poleti.

 

 

Izolacija strehe nad špirovci prepreči toplotne mostove

Velika prednost izolacije strehe nad špirovci je manjša možnosti nastanka toplotnih mostov. Če uporabimo izolacijske plošče Styrodur (stirodur) pa je prednost toliko večja, saj gre za izvrsten izolacijski material, ki ima veliko tlačno odpornost in je z njim zelo enostavno manipulirati; na drugi strani ostane izolativen tudi v primeru, če pride v stik z vlago, česar ne moremo trditi skoraj za nobeno drugo vrsto toplotne izolacije.