Cesta dveh cesarjev 393A, 1000 Ljubljana

Izolacija hiše je tisto, pri čemer ne kaže varčevati

Toplotna izolacija fasadeIzolacija hiše vključuje izolacijo vseh površin hiše, ki so izpostavljeni stiku z zunanjo okolico. Izolacija hiše je nujno potrebna, ker želimo oziroma moramo preprečiti, da bi prihajalo do pregrevanja objekta poleti oziroma velikih toplotnih izgub pozimi. Obenem pravilna namestitev ustrezne toplotne izolacije preprečuje pojav toplotnih mostov in posledično izboljša bivalno ugodje v objektu. To dosežemo s pravilno namestitvijo in izvedbo toplotne izolacije terase, izolacijo tal, izolacijo ravne strehe, izolacijo temeljne plošče, izolacijo tlakov in estrihov ter toplotno izolacijo fasade in cokla.

 

 

Izolacija hiše mora preprečiti toplotne mostove

Obrobna toplotna izolacijaToplotni most se lahko pojavi na vsakem segmentu hiše, ki je neposredne izpostavljen zunanji okolici in ni ustrezno zaščiten s toplotno izolacijo. Večji del toplotnih mostov lahko preprečimo s pravilno izbiro in izvedbo toplotne izolacije terase, izolacijo tal na terenu, strehe ter toplotno izolacijo fasade in cokla. Priporočamo vam, da uporabite izolacijo Styrodur, ki jo v Sloveniji ekskluzivno zastopa naše podjetje. Gre za vrhunsko izolacijo iz ekstrudiranega polistirena še posebej primerno za izolacijo teras, tal, sten zasutih z zemljo, ravnih streh in fasad. Styrodur je proizvod vodilnega svetovnega proizvajalca XPS izolacije, nemškega BASF. Zaradi pogoste uporabe in dobre prepoznavnosti je ta odličen XPS proizvod v pogovornem jeziku dobil ime Stirodur. Styrodur (Stirodur) zaradi svoje vodonevpojnosti obdrži vse izolacijske karakteristike tudi v primerih ko je izposstavljen vlagi ali vodi kar je še posebej pomembno pri izvedbi izolacija tal na terenu, sten kletnih etaž, ter ravnih obrnjenih streh. Zaradi izredno visoke tlačne trdnosti Styrodur (Stirodur) ne uporabljajo le kot izolacijo hiše, ampak tudi za posebne projekte, kot je to denimo spodnji ustroj ceste, kjer z XPS preprečujemo globinsko zmrzovanje in s tem poškodbe cestišča.

 

 

Tudi izolacija terase prispeva k splošni izoliranosti

Pri toplotni izolaciji hiše je potrebno, da smo temeljiti in da ne izpustimo nobenega detajla kjer bi lahko nastal toplotni most. Izolacija tal, toplotna izolacijo fasade ter strehe so le največje osnovne površine, kjer moramo objekt izolirati, treba pa je upoštevati tudi vse ostale možne izpostavljene točke (vogali, špalete oken in vrat, stik stene in strehe…).