Toplotna izolacija cokla z vodoodporno izolacijo

Toplotna izolacija cokla hišeToplotna izolacija cokla je gradbeni postopek, ki mu je potrebno posvetiti posebno pozornost. Toplotna izolacija cokla zahteva najboljše izolacijske plošče, saj je cokel na hiši področje, ki je močno izpostavljeno predvsem fizikalnim, a tudi termičnim vplivom. Za toplotno izolacijo cokla vsekakor priporočamo naše izolacijske plošče XPS, saj gre za najboljši in najbolj znan produkt XPS v svetu. Na drugi strani pa so izolacijske plošče XPS v primerjavi z vsemi drugimi vrstami toplotne izolacije fasade zagotovo najboljša izbira tudi zaradi odličnih gradbeno-fizikalnih lastnosti ekstrudiranega polistirena, kakor imenujemo ta odlični material XPS. Izolacija hiše in fasada XPS je namreč tlačno izredno odporna – bolj kot katerakoli druga izolacija hiše. Poleg tega pa izolacijske plošče XPS v pogojih vlage oziroma tekoče vode še vedno ohranijo svojo polno izolativnost, zato so kot ustvarjene za cokel na hiši.

 

 

Toplotna izolacija cokla s prilagojenim proizvodom

Toplotna izolacija cokla s pomočjo izolacijskih plošč XPS je povsem enostavna. Naš proizvod Styrodur 2800 C ima namreč narebričeno – hrapavo površino in gladek rob, kar je idealno za cokel na hiši. Narebričeno – hrapava površina omogoča, da nanašanje lepilne malte omogoča izvrsten oprijem in posledično lepljenje, gladek rob pa perfektno stikanje in s tem izogibanje toplotnim mostovom na coklu na hiši.

 

 

Cokel na hiši je del fasade, ki je močno izpostavljena

Toplotna izolacija cokla je le del izolacije fasade. Fasada je del objekta, ki je močno izpostavljen zunanjim termičnim vplivom tako poleti, kakor tudi pozimi. Gre v bistvu za največji del, ki je izpostavljen, saj obsega bistveno več kot polovico izpostavljene površine. Zato kaže celotno izolacijo hiše in fasado zastaviti preudarno. Priporočamo vam, da se odločite za izolacijo iz ekstrudiranega polistirena, saj gre za daleč najboljšo izolacijo, ki jo odlikujeta pregovorna nemška kvaliteta in petdesetletna tradicija. V primeru vprašanj smo vam vedno na voljo s strokovnim nasvetom in prijazno besedo.