Izolacija hiše je tisto, pri čemer ne kaže varčevati

Toplotna izolacija fasadeIzolacija hiše vključuje izolacijo različnih površin hiše, kjer se pojavlja izpostavljenosti termiki zunanjega okolja. Izolacija hiše je potrebna, ker želimo oziroma moramo preprečiti, da bi zunanja toplota hišo segrevala oziroma hladila. Tako se pozimi z izolacijo hiše borimo proti temu, da bi se hiša hladila, poleti pa se trudimo preprečiti, da bi se notranjost hiše segrela. Da pa bi to dosegli moramo poskrbeti, da ne prihaja do toplotnih mostov. To storimo tako, da naredimo ustrezno izolacijo terase, izolacijo tal, izolacijo ravne strehe, izolacijo temeljne plošče in pod estrihi ter toplotno izolacijo fasade in izolacijo cokla.

 

 

Izolacija hiše mora preprečiti toplotne mostove

Obrobna toplotna izolacijaToplotni most se lahko pojavi na vsakem delu hiše, ki v odnosu do zunanjega okolja ni ustrezno obložen z izolacijo. V prvi vrsti pa moramo seveda poskrbeti, da uporabimo izolacijo terase, izolacijo tal ter toplotno izolacijo fasade in izolacijo cokla ustrezne kvalitete. Priporočamo vam, da uporabite izolacijo Styrodur, ki jo v Sloveniji ekskluzivno dobavlja naše podjetje. Gre za vrhunsko izolacijo terase, izolacijo tal ali toplotno izolacijo fasade iz ekstrudiranega polistirena, ki velja za najboljšo izolacijo na svetu. To ne drži le zato, ker je Styrodur proizvod prvega proizvajalca XPS izolacije, po katerem je v pogovornem jeziku ta tudi dobila ime (stirodur), ampak tudi zato, ker so karakteristike XPS-a pravzaprav fenomenalne. Ta izolacija terase, izolacija tal ali toplotna izolacija fasade namreč ohrani svojo izolativnost tudi v pogojih, ko je močno izpostavljena vlagi ali celo tekoči vodi. Na drugi strani pa ima največjo tlačno odpornost, kar ji omogoča, da je ne uporabljajo le kot izolacijo hiše, ampak tudi za posebne projekte, kot je to denimo spodnji ustroj ceste, kjer z XPS preprečujemo globinsko zmrzovanje in s tem poškodbe cestišča.

 

 

Tudi izolacija terase prispeva k splošni izoliranosti

Pri izolaciji hiše je potrebno, da smo temeljiti in da ne izpustimo nobenega skritega kotička, kjer bi lahko nastal toplotni most. Izolacija tal, toplotna izolacijo fasade ter strehe so le osnovna področja, kjer moramo objekt izolirati, treba pa je upoštevati prav vse možne izpostavljene točke.